BAHAN-BAHANNYA = RM8.00
RM1.20 = 4 biji pisang
RM1.60 = 4 biji telur
RM1.00 = 1 1/2 cawan gula
RM1.00 = 2 cawan tepong gandum
RM1.00 = 1 1/2 cawan minyak masak
RM2.00 = 1/2 cawan kacang almond dihiris
RM0.10 = 1 sudu kecil soda bikarbonat
RM0.10 = 1/2 sudu kecil esin vanilla
CARA-CARANYA
Adunkan semua bahan-bahan tersebut sehingga sebati dan masukkan kedalam loyang. Kemudian masak diatas dapur gas dengan api yang sangat kecil sekali sehingga 50 minit.
Satu loyang bersaiz 24 inci ini boleh menghasilkan 30 potong kek pisang. Di kedai kebiasaanya dijual sepotong berharga RM1.00 di tempat saya.
Kos cuma RM8.00 sahaja berbanding membelinya di kedai dengan harga RM30.00 sebiji kek
1 ulasan:
Nampak sedap.. Tp kan kak, buat sndiri memang jimat.tp kalo beli tinggal ngap je.x yah basuh perkakas.. X yah masuk kotak.. Semua tu kos.. Kalo family ramai, disarankan buat je.lebih jimat..
Catat Ulasan